Teaser

Onze larp in December 2013
Post Reply
plotteam
Posts: 49
Joined: 05 Mar 2011, 21:15

Teaser

Post by plotteam » 29 Nov 2013, 20:06

Het is 1441, vijf jaar na de slag om Falesa. In de archieven van de Baronie Scherpenborgh vindt de archivaris een serie documenten die een zuur verhaal vertellen. Lijsten van broodnodige voorraden, verkocht aan clan Carmino die zo dapper de pas van Falesa heeft verdedigd tegen de Anderlanders. Voorraden die nooit aangekomen zijn. Schuldeisen, van clan Koraal, die bedorven voorraden had ontvangen die verdacht veel lijken op de lijst die Carmino nodig had. Een proces tegen de boeren uit Baronie Zevenkot voor het opkweken van de oogst met zwarte magie. Dan vindt hij een brief van de tussenpersoon in al deze zaken, aan zijn opdrachtgever. Zweetdruppels parelen plots op het voorhoofd van de Archivaris. Hij gooit snel het papier in het vuur.

plotteam
Posts: 49
Joined: 05 Mar 2011, 21:15

Re: Teaser

Post by plotteam » 01 Dec 2013, 22:34

Het is juli 1441. De ramen en deuren van slot Duivelsteen zijn opengegooid. De lakens worden van de meubels gehaald, de kamers worden gelucht. In het dorp wordt nieuw personeel aangenomen. De kinderen lopen uit als een legereenheid door de straten marcheert. Zij trekken een groot kanon voort. Op de kantelen van het kasteel verrijst een vreemde banier. Al snel gaan de geruchten rond in Aldrijk. Dit banier is niet van een van de Adellijke families! Het schijnt dat de jonge Graaf van Duivelsteen zich siert met de naam “De Lente.”

plotteam
Posts: 49
Joined: 05 Mar 2011, 21:15

Re: Teaser

Post by plotteam » 09 Dec 2013, 20:08

Het is 1441. In de kroegen van baronie Dreverbroek is het stil. Buiten klinkt geweeklaag als de begrafenisstoet langs trekt. Vijf graven liggen open te wachten. De alchemist trekt een zwarte kap over zijn hoofd, sluit zijn tas en trekt de deur voor de laatste keer achter zich dicht. Hij zucht diep en haast zich weg. Net op tijd, aangezien de menigte met hooivorken nog slechts twee straten bij hem vandaan is.

plotteam
Posts: 49
Joined: 05 Mar 2011, 21:15

Re: Teaser

Post by plotteam » 11 Dec 2013, 20:52

en de laatste teaser:

Het is december 1441. In de kroeg in Engelenhof geeft een uitzinnig vrolijke handelaar een rondje. Hij schept op over de deal die hij deze dag met de hofmeester gesloten heeft. Schaterend vertelt hij dat de anders zo geslepen hofmeester een flater sloeg tijdens de prijsafspraken. Hij gaf toe dat de lading dadels eigenlijk wel meer waard was. Het blijkt dat de hofmeester niet meer kan liegen zolang hij het heilig teken op zijn voorhoofd heeft. De koning heeft hem de Eed der Waarheid laten zweren bij de Heilige Vader. De herbergier verbleekt bij dit nieuws. Hij protesteert dat dit toch eigenlijk alleen in crisistijd gebeurd, om te zorgen dat de strategische informatie gegarandeerd foutvrij doorgegeven wordt. De handelaar verslikt zich in zijn bier.
Crisistijd? Het rondje is ineens niet zo leuk meer.

Post Reply